Domowe biszkopty z 3 składników


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału


Prosto, szybko i pysznie! Domowe biszkopty z 3 składników polecamy szczególnie osobom zabieganym i mamom z małymi dziećmi 🙂

5 z 5 (1 głos)

5 z 5 (1 głos)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 12 min 17 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 12 min
Gotowe 17 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
16

  • mąka pszenna - 1 1/4 szklanki

  • cukier/ksylitol/stewia - 1/2 szklanki

  • jajka - 3 sztuki

Opcjonalnie:

  • kilka kropel ekstraktu waniliowego, cynamon, lub ziarenka wanilii

PRZYGOTOWANIE

Jajka ubijamy z cukrem (ksylitolem, stewią), aż masa jajeczna będzie puszysta.

Mąkę przesiewamy i dosypujemy do miksera. Jeśli zdecydujemy się na dodatek wanilii lub cynamonu również dodajemy.

Całość miksujemy do połączenia składników (nie długo). Jeśli ciasto będzie bardzo mocno lejące, możemy dodać odrobinę więcej mąki (przesianej).

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy łyżeczką ciasto na nasze domowe biszkopty. Robimy odstępy bo biszkopty urosną.

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Biszkopty pieczemy około 12-15 minut. Aczkolwiek już po 10 minutach można skontrolować czy nie są gotowe.

Domowe biszkopty podajemy z ulubionym dżemem lub same 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.