Pudding chia z bakaliami


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Kto z Was jest na diecie? A może po prostu lubicie się zdrowo odżywiać? Dzisiaj nasza propozycja na lekkie, jesienne śniadanko (choć dla niektórych może być to deser) to pudding chia z bakaliami!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
10 min
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

Porcje
1

  • mleko kokosowe (lub inne roślinne) - 100 ml

  • nasiona chia - 6 łyżek

  • cukier/miód/ksylitol/stewia - 2 łyżki

  • esencja waniliowa (opcjonalnie)

  • kakao - 1 szczypta

  • cynamon - 1 szczypta

  • ulubione bakalie

  • płatki owsiane - 1 łyżka

PRZYGOTOWANIE

W misie miksera umieszczamy mleko, słodzidło, nasiona chia, esencje, szczyptę cynamonu, szczyptę kakao. Całość miksujemy.

Następnie nasz jeszcze nie gotowy pudding chia przekładamy do mniejszej miski, przykrywamy folią spożywczą i chłodzimy całą noc w lodówce.

Jeśli rano pudding będzie zbyt gęsty możemy do rozcieńczyć odrobiną mleka.

Pudding chia podajemy z ulubionymi bakaliami i płatkami owsianymi.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.