Mango lassi


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek


Najlepszy Indyjski napój? Zdecydowanie mango lassi! Prosty w przygotowaniu, o niepowtarzalnym smaku… Zapraszamy do spróbowania!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • mango (mocno dojrzałe) - 2 sztuki

  • jogurt naturalny - 500 g

  • kardamon (opcjonalnie) - 1 szczypta

  • miód (opcjonalnie) - 1 łyżka

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE

Z mango usuwamy pestki i wykrawamy gładki miąższ.

Następnie umieszczamy owoce w misie blendera wraz z jogurtem, szczyptą kardamonu, miodem i kostkami lodu (jeśli oczywiście nasz blender ma funkcję kruszenia lodu, jeśli nie to dodajemy go na końcu do gotowego już mango lassi).

Wszystkie składniki blendujemy na gładki napój. Mango lassi zawsze podajemy schłodzone 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.