pelniasmakow-banner

Mango lassi


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Najlepszy Indyjski napój? Zdecydowanie mango lassi! Prosty w przygotowaniu, o niepowtarzalnym smaku… Zapraszamy do spróbowania!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
5 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • mango (mocno dojrzałe) - 2 sztuki

  • jogurt naturalny - 500 g

  • kardamon (opcjonalnie) - 1 szczypta

  • miód (opcjonalnie) - 1 łyżka

  • kostki lodu

PRZYGOTOWANIE

Z mango usuwamy pestki i wykrawamy gładki miąższ.

Następnie umieszczamy owoce w misie blendera wraz z jogurtem, szczyptą kardamonu, miodem i kostkami lodu (jeśli oczywiście nasz blender ma funkcję kruszenia lodu, jeśli nie to dodajemy go na końcu do gotowego już mango lassi).

Wszystkie składniki blendujemy na gładki napój. Mango lassi zawsze podajemy schłodzone 🙂


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.