Mango lassi
Łatwy
Przystępny
Bezglutenowe
Bez jajek
Najlepszy Indyjski napój? Zdecydowanie mango lassi! Prosty w przygotowaniu, o niepowtarzalnym smaku… Zapraszamy do spróbowania!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
5 min |
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
mango (mocno dojrzałe) - 2 sztuki
jogurt naturalny - 500 g
kardamon (opcjonalnie) - 1 szczypta
miód (opcjonalnie) - 1 łyżka
kostki lodu
PRZYGOTOWANIE
Z mango usuwamy pestki i wykrawamy gładki miąższ.
Następnie umieszczamy owoce w misie blendera wraz z jogurtem, szczyptą kardamonu, miodem i kostkami lodu (jeśli oczywiście nasz blender ma funkcję kruszenia lodu, jeśli nie to dodajemy go na końcu do gotowego już mango lassi).
Wszystkie składniki blendujemy na gładki napój. Mango lassi zawsze podajemy schłodzone 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!