Biszkopt matcha


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału


Ma piękny kolor, smakuje super samodzielnie, ale także może stanowić bazę do różnego rodzaju tortów i deserów 🙂 Zapraszamy na biszkopt matcha!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
15 min 30 min 45 min
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 30 min
Gotowe 45 min

SKŁADNIKI:

Porcje
12

  • jajka - 6 sztuk

  • cukier - 30 dag

  • mąka ziemniaczana - 15 dag

  • mąka pszenna - 15 dag

  • proszek do pieczenia - 1 łyżka

  • gorąca woda - 6 łyżek

  • herbata matcha (proszek) - 1 1/2 łyżki

PRZYGOTOWANIE

Oddzielamy żółtka od białek. Białka umieszczamy w misie miksera, wlewamy gorącą wodę i ubijamy na sztywną pianę.

Na przemian dodajemy żółtko z cukrem. Mąkę pszenną, ziemniaczaną, herbatę matcha, proszek do pieczenia przesiewamy i powoli dodajmy do masy na biszkopt.

Gdy składniki się połączą wylewamy ciasto na blachę. Biszkopt pieczemy 30-40 min w temperaturze 160 stopni.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.