Wegańskie brownie z 4 składników (bez pieczenia)

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Zdrowo, pysznie, szybko, prosto i czekoladowo 🙂 Zapraszamy na wegańskie brownie bez pieczenia!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
gorzkie kakao - 65 g
migdały - 1 szklanka
mieszanka orzechów (nerkowca, włoskich itp.) - 1 szklanka
daktyle - 2 szklanki
Opcjonalnie:
esencja waniliowa lub migdałowa - 5 kropelek
PRZYGOTOWANIE
Daktyle wkładamy do miski, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 20-25 minut.
Orzechy mielimy bardzo drobno, dodajemy kakao, esencje (opcjonalnie) i mieszamy.
Odsączone daktyle miksujemy. Następnie powoli dodajemy do nich orzechy. W trakcie miksowania możemy też dodać trochę wody pozostałej po moczeniu daktyli.
Powstała masa powinna być plastyczna i wilgotna, ale nie wodnista! Po koniec miksowania możemy także, aby nie męczyć miksera, wyrabiać brownie zwilżonymi dłońmi.
Blaszkę lub naczynie ceramiczne wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przekładamy wegańskie brownie, wyrównujemy szpatułką i ugniatamy.
Brownie odkładamy na całą noc do schłodzenia.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!