Kotlety mielone z indyka

Łatwy

Przystępny
Tradycyjne, pyszne i ostatnio nasze ulubione! Zapraszamy na proste i szybkie kotlety mielone z indyka!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
30 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
3 |
mięso mielone z indyka - 500 g
jajko - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
bułka tarta
olej rzepakowy
sól - 1 brak
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, przekładamy do większej miski.
Dodajemy mięso mielone z indyka, 1 łyżkę bułki tartej, jajko, sól i pieprz do smaku. Powstałą masę wyrabiamy przez 5 minut.
Jeśli mięso na kotlety mielone z indyka będzie zbyt rzadkie możemy dodać trochę więcej bułki tartej.
Następnie formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej.
Kotlety smażymy, aż się zarumienią z obu stron. Polecamy podawać je z pieczonymi ziemniakami lub purée i ulubioną surówką!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!