Kotlety mielone z indyka


x

Łatwy

Przystępny


Tradycyjne, pyszne i ostatnio nasze ulubione! Zapraszamy na proste i szybkie kotlety mielone z indyka!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
3

  • mięso mielone z indyka - 500 g

  • jajko - 1 sztuka

  • cebula - 1 sztuka

  • bułka tarta

  • olej rzepakowy

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, przekładamy do większej miski.

Dodajemy mięso mielone z indyka, 1 łyżkę bułki tartej, jajko, sól i pieprz do smaku. Powstałą masę wyrabiamy przez 5 minut.

Jeśli mięso na kotlety mielone z indyka będzie zbyt rzadkie możemy dodać trochę więcej bułki tartej.

Następnie formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej.

Kotlety smażymy, aż się zarumienią z obu stron. Polecamy podawać je z pieczonymi ziemniakami lub purée i ulubioną surówką!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.