pelniasmakow-banner

Pudding z tapioki


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Hipoalergiczny, bez glutenu, idealny dla przyjaciół wegan, a przy okazji naprawdę pyszny! Zapraszamy na lekki pudding z tapioki!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Gotowe
5 min 20 min 25 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 20 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • mleko kokosowe - 400 ml

  • drobnoziarnista tapioka - 1/4 szklanki

  • pasta waniliowa - 1 łyżeczka

  • ksylitol/erytrytol - 2 łyżki

  • ulubione owoce lub konfitury

PRZYGOTOWANIE

W garnku zagotowujemy mleko kokosowe. Gdy będzie wrzące dodajemy ziarna tapioki, pastę waniliową, ksylitol i gotujemy bez przykrycia przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając.

Po tym czasie sprawdzamy czy ziarenka są przeźroczyste – jeśli tak to znaczy że pudding z tapioki jest gotowy. Jeśli nie to gotujemy go jeszcze kilka minut.

Pudding z tapioki odstawiamy do ostygnięcia. Owoce myjemy i przygotowujemy naczynia.

Następnie pudding przekładamy owocami lub/i konfiturą i odstawiamy na około 30-40 minut do lodówki.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.