Pudding z tapioki
Łatwy
Przystępny
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Hipoalergiczny, bez glutenu, idealny dla przyjaciół wegan, a przy okazji naprawdę pyszny! Zapraszamy na lekki pudding z tapioki!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe | |
5 min | 20 min | 25 min |
Przygotowanie | 5 min |
Gotowanie | 20 min |
Gotowe | 25 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
mleko kokosowe - 400 ml
drobnoziarnista tapioka - 1/4 szklanki
pasta waniliowa - 1 łyżeczka
ksylitol/erytrytol - 2 łyżki
ulubione owoce lub konfitury
PRZYGOTOWANIE
W garnku zagotowujemy mleko kokosowe. Gdy będzie wrzące dodajemy ziarna tapioki, pastę waniliową, ksylitol i gotujemy bez przykrycia przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Po tym czasie sprawdzamy czy ziarenka są przeźroczyste – jeśli tak to znaczy że pudding z tapioki jest gotowy. Jeśli nie to gotujemy go jeszcze kilka minut.
Pudding z tapioki odstawiamy do ostygnięcia. Owoce myjemy i przygotowujemy naczynia.
Następnie pudding przekładamy owocami lub/i konfiturą i odstawiamy na około 30-40 minut do lodówki.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!