Kokosanki z czekoladą

Łatwy

Tani

Bezglutenowe
Przyjemy i błyskawiczny deser dla miłośników kokosa 😉 Zapraszamy na kokosanki z czekoladą!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
10 min | 20 min | 30 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 20 min |
Gotowe | 30 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Sztuki |
14 |
białka - 6 sztuk
cukier/ksylitol - 6 łyżek
wiórki kokosowe - 300 g
sól - 1 szczypta
czekolada mleczna lub deserowa
PRZYGOTOWANIE
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, następie dodajemy cukier (ksylitol).
Gdy masa na kokosanki będzie szklista wyłączmy mikser, wsypujemy wiórki kokosowe i całość mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kokosanki nakładamy łyżką na blaszkę w odstępach. Pieczemy około 20 minut do zarumienienia.
Gdy kokosanki ostygną, rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i maczamy ich spody. Odstawiamy do zastygnięcia.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!