Kokosanki z czekoladą


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe


Przyjemy i błyskawiczny deser dla miłośników kokosa 😉 Zapraszamy na kokosanki z czekoladą!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 20 min 30 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 20 min
Gotowe 30 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
14

  • białka - 6 sztuk

  • cukier/ksylitol - 6 łyżek

  • wiórki kokosowe - 300 g

  • sól - 1 szczypta

  • czekolada mleczna lub deserowa

PRZYGOTOWANIE

Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, następie dodajemy cukier (ksylitol).

Gdy masa na kokosanki będzie szklista wyłączmy mikser, wsypujemy wiórki kokosowe i całość mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kokosanki nakładamy łyżką na blaszkę w odstępach. Pieczemy około 20 minut do zarumienienia.

Gdy kokosanki ostygną, rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i maczamy ich spody. Odstawiamy do zastygnięcia.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.