Szybka sałatka jajeczna

Łatwy

Tani

Bezglutenowe
Szybka sałatka jajeczna idealnie nadaje się do kanapek, a jak wszyscy wiemy w prostocie jest siła i oczywiście smak 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
15 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
jajka - 4 sztuki
majonez - 2 łyżki
musztarda - 1/2 łyżeczki
kukurydza konserwowa - 100 g
starty ser gouda - 4 łyżki
szczypiorek - 1 garść
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy.
W szklance mieszamy majonez i musztardę.
W misce umieszczamy jajka, kukurydzę, szczypiorek, starty ser żółty. Całość mieszamy z sosem mojonezowo – musztardowym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Szybka sałatka jajeczna powinna być podawana ze świeżym pieczywem.
Uwagi
W razie potrzeby dodajemy odrobinę więcej majonezu i musztardy, aby sałatka nie była mdła. Do przygotowania sałatki możemy użyć jajek przepiórczych - 8 sztuk.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!