Suszone jabłka (chipsy z jabłek)

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Lubicie zdrowe, domowe przekąski? Jeśli tak to suszone jabłka z pewnością przypadną Wam do gustu 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
5 min | 4 h | 4 h 5 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 4 h |
Gotowe | 4 h 5 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
jabłka - 4 sztuki
cynamon
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik ustawiamy na 60 stopni z termoobiegiem, blaszki wykładamy papierem do pieczenia.
Jabłka kroimy na cieniutkie plasterki (jeśli mamy odpowiedni przyrząd możemy wyciąć gniazdko, jeśli nie to kroimy razem z nim tylko usuwamy pestki).
Następnie układamy je na blaszkach blisko siebie, oprószamy odrobiną cynamonu i suszymy około 3,5 – 4h.
Gotowe suszone jabłka (chipsy z jabłek) świetnie sprawdzają się jako przekąska do pracy czy szkoły!
Uwagi
Niektórzy zalecają posmarować plasterki jabłek wodą z cytryną aby nie sczerniały, aczkolwiek my pominęliśmy ten krok tylko staraliśmy się wykonać wszystko dosyć sprawnie 🙂
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!