Włoska pasta kanapkowa
Łatwy
Przystępny
Bezglutenowe
Bez jajek
Znudziły się Wam tradycyjne kanapki z szynką i żółtym serem? Jeśli tak to polecamy odrobinę słonecznych smaków, a włoska pasta kanapkowa z pewnością do nich należy 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
5 min |
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
3 |
serek capreggio - 250 g
czarne oliwki bez pestek - 10 sztuk
suszone pomidory (z zalewy) - 10 sztuk
orzechy włoskie - 5 sztuk
słonecznik łuskany - 1 łyżka
czosnek (ząbki) - 1 sztuka
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Orzechy włoskie i słonecznik prażymy na suchej patelni, pilnując aby nabrały złotego koloru ale się nie przypaliły.
Następnie dodajemy je do serka capreggio, czarnych oliwek, suszonych pomidorów i blenduejmy.
Gdy włoska pasta kanapkowa będzie miała gładką konsystencję próbujemy ją i doprawiamy solą, pieprzem do smaku.
Możemy także dodać opcjonalnie ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku i trochę zalewy z suszonych pomidorów lub oliwy z oliwek (jeśli wolimy jeszcze delikatniejszą konsystencję).
Włoska pasta kanapkowa najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!