pelniasmakow-banner

Włoska pasta kanapkowa


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Znudziły się Wam tradycyjne kanapki z szynką i żółtym serem? Jeśli tak to polecamy odrobinę słonecznych smaków, a włoska pasta kanapkowa z pewnością do nich należy 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
5 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
3

  • serek capreggio - 250 g

  • czarne oliwki bez pestek - 10 sztuk

  • suszone pomidory (z zalewy) - 10 sztuk

  • orzechy włoskie - 5 sztuk

  • słonecznik łuskany - 1 łyżka

  • czosnek (ząbki) - 1 sztuka

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Orzechy włoskie i słonecznik prażymy na suchej patelni, pilnując aby nabrały złotego koloru ale się nie przypaliły.

Następnie dodajemy je do serka capreggio, czarnych oliwek, suszonych pomidorów i blenduejmy.

Gdy włoska pasta kanapkowa będzie miała gładką konsystencję próbujemy ją i doprawiamy solą, pieprzem do smaku.

Możemy także dodać opcjonalnie ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku i trochę zalewy z suszonych pomidorów lub oliwy z oliwek (jeśli wolimy jeszcze delikatniejszą konsystencję).

Włoska pasta kanapkowa najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.