pelniasmakow-banner

Pesto z suszonych pomidorów


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Jakiś czas temu przygotowywaliśmy dla Was przepis na pesto bazyliowe oraz pesto z czosnku niedźwiedziego. Dzisiaj mamy dla Was coś nowego 🙂 Ostatnimi czasy zawładnęło naszymi sercami, świetnie nadaje się zarówno do makaronów, kanapek jak i sałatek. Zapraszamy na domowe pesto z suszonych pomidorów!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • suszone pomidory - 1 szklanka

  • orzechy pinii - 5 łyżek

  • orzechy włoskie - 3 łyżki

  • starty parmezan - 1/2 szklanki

  • olej z suszonych pomidorów - 1/2 szklanki

  • czosnek granulowany (opcjonalnie) - 1 szczypta

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Orzechy pinii i włoskie prażymy na suchej patelni, aż się zarumienią, ale nie mogą się przypalić.

Wszystkie składniki blendujemy na gładkie pesto i doprawiamy do smaku.

Pesto z suszonych pomidorów przechowujemy w słoiczku w lodówce.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.