Pesto z suszonych pomidorów

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Jakiś czas temu przygotowywaliśmy dla Was przepis na pesto bazyliowe oraz pesto z czosnku niedźwiedziego. Dzisiaj mamy dla Was coś nowego 🙂 Ostatnimi czasy zawładnęło naszymi sercami, świetnie nadaje się zarówno do makaronów, kanapek jak i sałatek. Zapraszamy na domowe pesto z suszonych pomidorów!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
suszone pomidory - 1 szklanka
orzechy pinii - 5 łyżek
orzechy włoskie - 3 łyżki
starty parmezan - 1/2 szklanki
olej z suszonych pomidorów - 1/2 szklanki
czosnek granulowany (opcjonalnie) - 1 szczypta
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Orzechy pinii i włoskie prażymy na suchej patelni, aż się zarumienią, ale nie mogą się przypalić.
Wszystkie składniki blendujemy na gładkie pesto i doprawiamy do smaku.
Pesto z suszonych pomidorów przechowujemy w słoiczku w lodówce.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!