Domowe mleko kokosowe

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Pyszny dodatek do kawy i świetna alternatywa dla mleka krowiego. Mleko kokosowe smakuje rewelacyjnie i możemy je szybko przygotować w domu, dzięki czemu mamy pewność, że nie ma w nim żadnych sztucznych dodatków.
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
15 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
wiórki kokosowe - 100 g
woda mineralna niegazowana - 600 ml
PRZYGOTOWANIE
Wiórki kokosowe zalewamy wodą i odstawiamy na 12 godzin.
Następnie podgrzewamy wodę kokosową, aby była mocno ciepła ale się nie gotowała. Ściągamy z palnika i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Mleko kokosowe przecedzamy przez gazę, przelewamy do słoika lub butelki, wstawiamy do lodówki.
Uwagi
Jak mleko kokosowe trochę postoi w lodówce może się rozwarstwić, jednak jest to normalne i wystarczy tylko przez użyciem potrząsnąć butelką/słoikiem.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!