Lukier z ksylitolu


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe


Jeśli jesteś na diecie lub nie możesz spożywać cukru, a uwielbiasz słodkości z lukrem to ten przepis będzie dla Ciebie idealny 🙂 Lukier z ksylitolu robi się bardzo szybko i prosto niczym tradycyjny!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
5 min
Przygotowanie 5 min

SKŁADNIKI:

Porcje
1

  • białko jajka - 1 sztuka

  • ksylitol (puder) - 100 g

  • opcjonalnie sok z cytryny lub pomarańczy

PRZYGOTOWANIE

Białko jajka ubijamy przez około 30 sekund, gdy zobaczymy że zaczyna robić się sztywna piana dodajemy ksylitol i ubijamy do czasu otrzymania właściwej sztywnej konsystencji.

Jeśli wolimy aby lukier był bardziej lejący to możemy go rozrzedzić sokiem z pomarańczy/cytryny.

Uwagi

Aby otrzymać puder z ksylitolu wystarczy ten tradycyjny zemleć w młynku do kawy lub rozetrzeć w inny sposób


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.