Dietetyczne muffinki
 
                Łatwy
 
                Przystępny
 
                        Bezglutenowe
Lato coraz bliżej i większość z nas stara się zadbać o swoją figurę 🙂 Dlatego w tym okresie najlepiej smakują dietetyczne muffinki, zwłaszcza że robi się je dosłownie 3 minuty!
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | 
| 3 min | 35 min | 38 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 3 min | 
| Pieczenie | 35 min | 
| Gotowe | 38 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 4 | 
- jajko - 1 sztuka 
- biała fasola (ugotowana/z puszki/z kartonika) - 400 g 
- masło orzechowe - 3 łyżki 
- odżywka białkowa - 30 g 
- olej kokosowy - 1 łyżka 
- ksylitol - 1 łyżka 
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka 
- esencja waniliowa/migdałowa - 1/2 łyżeczki 
- wiórki kokosowe lub orzechy (opcjonalnie) 
PRZYGOTOWANIE
Fasolę odcedzamy i wraz z pozostałymi składnikami umieszczamy w misie miksera. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Jeśli dodajemy orzechy (posiekane) lub wiórki kokosowe to dosypujemy je do masy na dietetyczne muffinki i mieszamy łyżką.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przekładamy do papilotek i muffinki pieczemy około 35-40 minut.
Gotowe dietetyczne muffinki możemy podawać oprószone zmielonym ksylitolem lub polane lukrem z ksylitolu.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            