Dietetyczne muffinki

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe
Lato coraz bliżej i większość z nas stara się zadbać o swoją figurę 🙂 Dlatego w tym okresie najlepiej smakują dietetyczne muffinki, zwłaszcza że robi się je dosłownie 3 minuty!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
3 min | 35 min | 38 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 3 min |
Pieczenie | 35 min |
Gotowe | 38 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
jajko - 1 sztuka
biała fasola (ugotowana/z puszki/z kartonika) - 400 g
masło orzechowe - 3 łyżki
odżywka białkowa - 30 g
olej kokosowy - 1 łyżka
ksylitol - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
esencja waniliowa/migdałowa - 1/2 łyżeczki
wiórki kokosowe lub orzechy (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Fasolę odcedzamy i wraz z pozostałymi składnikami umieszczamy w misie miksera. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Jeśli dodajemy orzechy (posiekane) lub wiórki kokosowe to dosypujemy je do masy na dietetyczne muffinki i mieszamy łyżką.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przekładamy do papilotek i muffinki pieczemy około 35-40 minut.
Gotowe dietetyczne muffinki możemy podawać oprószone zmielonym ksylitolem lub polane lukrem z ksylitolu.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!