Dietetyczne muffinki


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe


Lato coraz bliżej i większość z nas stara się zadbać o swoją figurę 🙂 Dlatego w tym okresie najlepiej smakują dietetyczne muffinki, zwłaszcza że robi się je dosłownie 3 minuty!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
3 min 35 min 38 min
Przygotowanie 3 min
Pieczenie 35 min
Gotowe 38 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • jajko - 1 sztuka

  • biała fasola (ugotowana/z puszki/z kartonika) - 400 g

  • masło orzechowe - 3 łyżki

  • odżywka białkowa - 30 g

  • olej kokosowy - 1 łyżka

  • ksylitol - 1 łyżka

  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

  • esencja waniliowa/migdałowa - 1/2 łyżeczki

  • wiórki kokosowe lub orzechy (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Fasolę odcedzamy i wraz z pozostałymi składnikami umieszczamy w misie miksera. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Jeśli dodajemy orzechy (posiekane) lub wiórki kokosowe to dosypujemy je do masy na dietetyczne muffinki i mieszamy łyżką.

Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masę przekładamy do papilotek i muffinki pieczemy około 35-40 minut.

Gotowe dietetyczne muffinki możemy podawać oprószone zmielonym ksylitolem lub polane lukrem z ksylitolu.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.