pelniasmakow-banner

Pasta z makreli


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Zapraszamy na przepis przesłany przez naszego czytelnika – Pana Krzysztofa 🙂 Pasta z makreli idealnie sprawdzi się do kanapek i przy okazji możemy do niej wykorzystać pozostawiony olej z suszonych pomidorów!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
15 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • wędzona makrela - 1 sztuka

  • drobno posiekana żurawina - 1 łyżka

  • olej z suszonych pomidorów - 5 łyżek

  • chili pieprz cayenne - 1 szczypta

  • kminek mielony - 1 szczypta

  • ziele angielskie mielone (piment) - 1 szczypta

  • pietruszka

  • bazylia

  • oregano

PRZYGOTOWANIE

Mięso z ryby, obrane ze skóry i pozbawione ości, doprawiamy przyprawami (nie musimy wszystkimi), dodajmy posiekaną żurawinę (my też czasami dodajemy suszone pomidory), olej z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy.

Pasta z makreli powinna być przechowywana w zakręconym słoiku w lodówce.

Uwagi

Pastę możemy przygotować także z wędzonego dorsza – wtedy wystarczy doprawić go chili i pietruszką.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.