Pasta z makreli

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Zapraszamy na przepis przesłany przez naszego czytelnika – Pana Krzysztofa 🙂 Pasta z makreli idealnie sprawdzi się do kanapek i przy okazji możemy do niej wykorzystać pozostawiony olej z suszonych pomidorów!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
15 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
wędzona makrela - 1 sztuka
drobno posiekana żurawina - 1 łyżka
olej z suszonych pomidorów - 5 łyżek
chili pieprz cayenne - 1 szczypta
kminek mielony - 1 szczypta
ziele angielskie mielone (piment) - 1 szczypta
pietruszka
bazylia
oregano
PRZYGOTOWANIE
Mięso z ryby, obrane ze skóry i pozbawione ości, doprawiamy przyprawami (nie musimy wszystkimi), dodajmy posiekaną żurawinę (my też czasami dodajemy suszone pomidory), olej z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy.
Pasta z makreli powinna być przechowywana w zakręconym słoiku w lodówce.
Uwagi
Pastę możemy przygotować także z wędzonego dorsza – wtedy wystarczy doprawić go chili i pietruszką.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!