Pasta z makreli


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Zapraszamy na przepis przesłany przez naszego czytelnika – Pana Krzysztofa 🙂 Pasta z makreli idealnie sprawdzi się do kanapek i przy okazji możemy do niej wykorzystać pozostawiony olej z suszonych pomidorów!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
15 min
Przygotowanie 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • wędzona makrela - 1 sztuka

  • drobno posiekana żurawina - 1 łyżka

  • olej z suszonych pomidorów - 5 łyżek

  • chili pieprz cayenne - 1 szczypta

  • kminek mielony - 1 szczypta

  • ziele angielskie mielone (piment) - 1 szczypta

  • pietruszka

  • bazylia

  • oregano

PRZYGOTOWANIE

Mięso z ryby, obrane ze skóry i pozbawione ości, doprawiamy przyprawami (nie musimy wszystkimi), dodajmy posiekaną żurawinę (my też czasami dodajemy suszone pomidory), olej z suszonych pomidorów i dokładnie mieszamy.

Pasta z makreli powinna być przechowywana w zakręconym słoiku w lodówce.

Uwagi

Pastę możemy przygotować także z wędzonego dorsza – wtedy wystarczy doprawić go chili i pietruszką.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.