Chipsy z batatów

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Zdrowa i pyszna przekąska, która umili Wam oglądanie ulubionego filmu 🙂 Zapraszamy na chipsy z batatów!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
5 min | 30 min | 35 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 30 min |
Gotowe | 35 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
bataty - 2 sztuki
oliwa z oliwek/olej
ulubione przyprawy
PRZYGOTOWANIE
Bataty myjemy bardzo dokładnie, ale ich nie obieramy.
Następnie na tarce do ogórków lub nożem kroimy je na jak najcieńsze plastry, nacieramy odrobiną oliwy/oleju i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Chipsy z batatów pieczemy 15 minut w 150 stopniach. Gdy zaczną się przyrumieniać zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. W razie potrzeby dopiekamy chwilę dłużej.
Gotowe chipsy z batatów oprószamy przyprawami, możemy je także serwować z ulubionymi sosami.
Uwagi
Do pieczenia używaliśmy funkcji termoobieg. Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy w zależności od grubości chipsów.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!