Chłodnik rabarbarowy z 3 składników
![](/assets/images/icons/difficult.png)
Łatwy
![](/assets/images/icons/cost.png)
Tani
![](/assets/images/icons/dairy-free.png)
Bez nabiału
![](/assets/images/icons/gluten-free.png)
Bezglutenowe
![](/assets/images/icons/egg-free.png)
Bez jajek
Sezon na rabarbar w pełni, więc dla orzeźwienia zapraszamy na chłodnik rabarbarowy 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
20 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
rabarbar (łodygi) - 4 sztuki
truskawki - 150 g
cukier/ksylitol - 60 g
Opcjonalnie:
lody waniliowe
bita śmietana
ciasteczka do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
Rabarbar i truskawki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki.
W garnku zagotowujemy litr wody, dodajemy cukier, owoce i gotujemy 15 minut.
Po tym czasie chłodnik rabarbarowy odstawiamy do ostygnięcia.
Następnie blendujemy go lub przecieramy przez sito i wkładamy do lodówki na około 3h.
Gotowy chłodnik podajemy opcjonalnie z lodami waniliowymi i dowolną dekoracją.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
![](/assets/images/icons/preloader.gif)
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!