Makaron z łososiem


x

Łatwy

Przystępny


Makaron z łososiem to pyszny i szybki obiad, który z pewnością przypadnie Wam do gustu 🙂 My go uwielbiamy!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • makaron parpadelle - 150 g

  • wędzony łosoś - 100 g

  • śmietanka kremówka - 100 ml

  • papryczka chili - 1/2 sztuki

  • czerwone pesto - 1 łyżka

  • czosnek (ząbki) - 3 sztuki

  • rukola - 1 garść

  • masło

  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • cytryna

  • białe szparagi (opcjonalnie)

PRZYGOTOWANIE

Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i odlewamy 100ml wody po gotowaniu.

W kubku mieszamy śmietankę z czerwonym pesto.

Czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na maśle i po chwili dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili.

Po około 2-3 minutach dodajemy łososia, makaron, ugotowane wcześniej białe szparagi (opcjonalnie) i całość zalewamy śmietanką.

Podsmażamy chwilę, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i cytryną do smaku.

Jeśli sos będzie zbyt gęsty to dodajemy pozostawioną wodę z makaronu.

Gotowy makaron z łososiem podajemy posypany świeżą rukolą.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.