Makaron z łososiem
Łatwy
Przystępny
Makaron z łososiem to pyszny i szybki obiad, który z pewnością przypadnie Wam do gustu 🙂 My go uwielbiamy!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
20 min |
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
makaron parpadelle - 150 g
wędzony łosoś - 100 g
śmietanka kremówka - 100 ml
papryczka chili - 1/2 sztuki
czerwone pesto - 1 łyżka
czosnek (ząbki) - 3 sztuki
rukola - 1 garść
masło
sól
pieprz
papryka słodka
cytryna
białe szparagi (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i odlewamy 100ml wody po gotowaniu.
W kubku mieszamy śmietankę z czerwonym pesto.
Czosnek przeciskamy przez praskę, podsmażamy na maśle i po chwili dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili.
Po około 2-3 minutach dodajemy łososia, makaron, ugotowane wcześniej białe szparagi (opcjonalnie) i całość zalewamy śmietanką.
Podsmażamy chwilę, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i cytryną do smaku.
Jeśli sos będzie zbyt gęsty to dodajemy pozostawioną wodę z makaronu.
Gotowy makaron z łososiem podajemy posypany świeżą rukolą.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!