Ciasto czekoladowe z 2 składników


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe


Lubicie „magiczne” przepisy z dwóch lub trzech produktów? My bardzo! Dlatego zapraszamy na ciasto czekoladowe z 2 składników, które samo w sobie smakuje pysznie, a w towarzystwie truskawek – rewelacja 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
15 min 30 min 45 min
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 30 min
Gotowe 45 min

SKŁADNIKI:

Porcje
5

  • czekolada mleczna/gorzka - 300 g

  • jajka - 3 sztuki

PRZYGOTOWANIE

Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.

Gdy czekolada przestygnie to dodajemy po jednym żółtku i dokładnie mieszamy.

Następnie dodajemy w dwóch porcjach pianę z białek mieszając bardzo delikatnie, tylko do połączenia składników.

Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Ciasto czekoladowe z 2 składników pieczemy 30 minut i odstawiamy do ostygnięcia.

Ciasto serwujemy z ulubionymi dodatkami, nam najbardziej smakuje z cukrem pudrem i truskawkami.

Ciasto czekoladowe z 2 składników możemy także podawać na ciepło!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.