Serniczki porzeczkowe w 5 minut


x

Łatwy

Tani


Banalne w przygotowaniu i pyszne w smaku 🙂 Dzisiaj na deser serniczki porzeczkowe które robi się 5 minut!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
5 min 20 min 25 min
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 20 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

Porcje
6

  • twaróg sernikowy - 500 g

  • jajko - 1 sztuka

  • cukier - 1/2 szklanki

  • mąka pszenna - 1 łyżka

  • czerwone porzeczki - 2 garście

Dodatkowo:

  • cukier puder

PRZYGOTOWANIE

Twaróg sernikowy miksujemy z jajkiem, cukrem, mąką do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.

Porzeczki myjemy, pozbywamy się ogonków i osuszamy je.

Papilotki (najlepiej sylikonowe) wypełniamy masą serową i posypujemy porzeczkami.

Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni, wkładamy serniczki porzeczkowe i od razu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Serniczki pieczemy 20 minut, następnie schładzamy.

Serniczki porzeczkowe podajemy same lub oprószone cukrem pudrem w towarzystwie lodów waniliowych.

Uwagi

Jeśli chcemy to możemy dodać „spód” serniczkom. W tym celu należy rozgnieść herbatniki, dodać odrobinę roztopionego masła, wymieszać i wyłożyć papilotki zanim nałożymy masę serową.


Podziel się swoją opinią!

1 komentarz

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Jola 1 miesiąc temu
Po 20 minutowym pieczeniu -jak w przepisie - serniczki są płynne i surowe. O jakimś składniku chyba zapomnino !!!
      Odpowiedz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.