Kompot porzeczkowy
 
                Łatwy
 
                Tani
 
                        Bez nabiału
 
                        Bezglutenowe
 
                        Bez jajek
Prosty do zrobienia i idealnie orzeźwiający na upalne dni. Zapraszamy na kompot porzeczkowy!
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe | 
| 5 min | 20 min | 25 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 5 min | 
| Gotowanie | 20 min | 
| Gotowe | 25 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 4 | 
- porzeczki - 200 g 
- truskawki - 50 g 
- cukier/ksylitol - 3 łyżki 
- woda - 1 l 
PRZYGOTOWANIE
Porzeczki i truskawki myjemy, usuwamy listki i gałązki.
W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier i owoce. Gotujemy 15-20 minut.
Sprawdzamy czy kompot porzeczkowy nie jest za kwaśny, w razie potrzeby dosładzamy.
Kompot serwujemy przestudzony.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!





 
         
                
             
                
             
            