pelniasmakow-banner

Kompot porzeczkowy


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Prosty do zrobienia i idealnie orzeźwiający na upalne dni. Zapraszamy na kompot porzeczkowy!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Gotowe
5 min 20 min 25 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 20 min
Gotowe 25 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • porzeczki - 200 g

  • truskawki - 50 g

  • cukier/ksylitol - 3 łyżki

  • woda - 1 l

PRZYGOTOWANIE

Porzeczki i truskawki myjemy, usuwamy listki i gałązki.

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy cukier i owoce. Gotujemy 15-20 minut.

Sprawdzamy czy kompot porzeczkowy nie jest za kwaśny, w razie potrzeby dosładzamy.

Kompot serwujemy przestudzony.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.