Sorbet mojito
Łatwy
Przystępny
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Nasze ostatnie odkrycie – sorbet mojito co prawdziwy sztos! Drink w formie lodów czyli idealna propozycja na wakacje i oczywiście nie jest nam potrzebna żadna maszynka 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
15 min |
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
woda - 1 l
biały rum - 50 ml
wyciśnięty sok z limonek - 200 ml
starta skórka z limonek - 2 łyżki
mięta (gałązki) - 8 sztuk
cukier - 1/2 szklanki
PRZYGOTOWANIE
W garnku zagotowujemy wodę z miętą, cukrem i skórką z limonek.
Następnie przecedzamy wywar, ostudzamy i dodajemy sok z limonek oraz rum.
Próbujemy i w razie czego dokwaszamy lub dosładzamy.
Sorbet mojito przykrywamy szczelnie folią spożywczą aby zapachy nie przechodziły i wkładamy do zamrażalnika.
Po około 45 minutach wyciągamy i miksujemy sorbet.
Robimy to jeszcze dwukrotnie po upływie każdych 45 minut (później możemy już mieszać, niekoniecznie miksować).
Sorbet mojito podajemy sam lub z dodatkami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!