Placuszki jaglane w 3 minuty
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Proste w przygotowaniu i spokojnie można je zakwalifikować do kategorii fit 🙂 Zapraszamy na placuszki jaglane!
|
4.5 z 5 (2 głosy) |
|
4.5 z 5 (2 głosy) |
Przygotowanie | |
3 min |
Przygotowanie | 3 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
jajka - 2 sztuki
banan (duży, mocno dojrzały) - 1 sztuka
płatki jaglane - 1/2 szklanki
Opcjonalnie:
gorzkie kakao - 1/2 łyżeczki
ksylitol/cukier/erytrytol
konfitura
owoce
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki podstawowe umieszczamy w głębszej misce i blendujemy do uzyskania gładkiej, lekko puszystej konsystencji.
Jeśli lubimy mocno słodkie smaki to możemy dosłodzić ksylitolem.
Rozgrzewamy patelnię (jeśli nie mamy nieprzywierającej to dajemy trochę tłuszczu).
Placuszki jaglane smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Serwujemy z ulubionymi dodatkami lub zwyczajnie z cukrem pudrem (może być puder z ksylitolu).
Uwagi
Jeśli mamy ochotę to do masy na placuszki jaglane możemy dodać np. orzechy, rodzynki, kawałki czekolady, albo właśnie gorzkie kakao.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!