pelniasmakow-banner

Lody wiśniowe (wegańskie)


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Zapraszamy na rewelacyjny przepis na lody wiśniowe w wegańskiej wersji bo z mlekiem kokosowym 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • banan - 1 sztuka

  • wiśnie - 1/2 kg

  • ksylitol/cukier/erytrytol - 2 łyżki

  • mleczko kokosowe (puszka/kartonik) - 400 ml

PRZYGOTOWANIE

Wiśnie myjemy, osuszamy, drylujemy i umieszczamy w głębszym naczyniu.

Dodajemy banana. ksylitol oraz mleko kokosowe i wszystko blendujemy na gładką masę. Próbujemy i w razie czego dosładzamy.

Masę na lody wiśniowe przekładamy do pojemnika, szczelnie zamykamy i wstawiamy do zamrażalnika.

Po godzinie wyciągamy, mieszamy i wstawiamy ponownie. Czynność powtarzamy co 30 minut do czasu podania.

Jeśli planujemy podać lody innego dnia to wystarczy, że zamieszamy 2-3 razy, aczkolwiek przed podaniem warto wyciągnąć je chwilkę wcześniej z zamrażalnika aby łatwiej się nakładały.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.