Mus jaglany z 3 składników

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Mus jaglany sprawdzi się jako zdrowa przekąska zarówno dla osób na diecie, z nietolerancjami jak i tych, którzy po prostu dbają o zdrowie 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
20 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 20 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
kasza jaglana - 100 g
mleko migdałowe/kokosowe/krowie - 1 1/2 szklanki
miód/ksylitol - 1 łyżka
Dodatkowo:
ulubione owoce
cynamon/wanilia
PRZYGOTOWANIE
Kaszę płuczemy na sitku, gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta (około 15-20 minut) w mleku i odstawiamy do ostygnięcia.
Następnie dodajemy miód/ksylitol, opcjonalnie szczyptę cynamonu i całość blendujemy na gładki mus jaglany.
Jeśli uznamy, że jest za gęsty możemy dodać odrobinę mleka.
Gotowy mus jaglany podajemy z ulubionymi owocami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!