Mus jaglany z 3 składników


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek


Mus jaglany sprawdzi się jako zdrowa przekąska zarówno dla osób na diecie, z nietolerancjami jak i tych, którzy po prostu dbają o zdrowie 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • kasza jaglana - 100 g

  • mleko migdałowe/kokosowe/krowie - 1 1/2 szklanki

  • miód/ksylitol - 1 łyżka

Dodatkowo:

  • ulubione owoce

  • cynamon/wanilia

PRZYGOTOWANIE

Kaszę płuczemy na sitku, gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta (około 15-20 minut) w mleku i odstawiamy do ostygnięcia.

Następnie dodajemy miód/ksylitol, opcjonalnie szczyptę cynamonu i całość blendujemy na gładki mus jaglany.

Jeśli uznamy, że jest za gęsty możemy dodać odrobinę mleka.

Gotowy mus jaglany podajemy z ulubionymi owocami.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.