Wegańskie muffinki czekoladowe
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bez jajek
Dzisiaj zapraszamy na proste, wegańskie muffinki czekoladowe 🙂 Są one nie tylko pyszne, ale również sprawdzą się dla osób które mają nietolerancje mleka zwierzęcego i jajek!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
10 min | 25 min | 35 min |
Przygotowanie | 10 min |
Pieczenie | 25 min |
Gotowe | 35 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
10 |
mąka pszenna - 1 1/2 szklanki
mleko sojowe - 1 szklanka
cukier/ksylitol - 3/4 szklanki
gorzkie kakao - 5 łyżek
olej rzapkowy - 1/3 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE
Składniki suche mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej.
Następnie łączymy wszystko i mieszamy, ale tylko do czasu połączenia składników.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni (termoobieg).
Masę na wegańskie muffinki czekoladowe przekładamy do papilotek i pieczemy 25 minut.
Gotowe muffinki podajemy same lub oprószone cukrem pudrem.
Uwagi
Do masy na wegańskie muffinki możemy dodać pokrojone owoce (np. truskawki, banana) lub inne ulubione dodatki.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!