Śliwki w boczku
Łatwy
Przystępny
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Klasyczna przekąska, idealna na spotkanie w gronie znajomych 🙂 Śliwki w boczku smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i zimno, mocno przyrumienione i delikatnie – wszystko zależy od naszych preferencji 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
5 min | 15 min | 20 min |
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 15 min |
Gotowe | 20 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
15 |
wędzone/suszone śliwki - 15 sztuk
plastry boczku wędzonego (musimy wybrać możliwie najbardziej chudy) - 15 sztuk
Dodatkowo:
wykałaczki - 15 sztuk
PRZYGOTOWANIE
Każdą śliwkę dokładnie owijamy boczkiem i spinamy wykałaczką.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Śliwki w boczku układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.
Pieczemy wedle uznania – zależy jak bardzo przyrumieniony boczek preferujemy. Jednak rekomendujemy nie piec dłużej niż 15 minut.
Śliwki w boczku możemy podawać z ulubionymi sosami.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!