Krem z kasztanów
Łatwy
Przystępny
Bezglutenowe
Dzisiaj zapraszamy na rewelacyjny jesienny przepis! Krem z kasztanów smakuje wyśmienicie jako krem do tortów, ale sprawdzi się również do kanapek 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe | |
10 min | 25 min | 35 min |
Przygotowanie | 10 min |
Gotowanie | 25 min |
Gotowe | 35 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
6 |
jadalne kasztany - 500 g
mleko - 500 ml
cukier - 5 łyżek
esencja waniliowa - 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE
Kasztany nacinamy na kształt krzyża i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie je odcedzamy i obieramy ze skorupek.
W garnku umieszczamy mleko, cukier, esencje waniliową, kasztany i gotujemy ma małym ogniu około 10-15 minut.
Gdy mleko się zredukuje, całość odstawiamy do ostudzenia, a następnie blendujemy na gładką masę.
Próbujemy krem z kasztanów i w razie potrzeby dosładzamy.
Krem z kasztanów przechowujemy w lodówce, lub mrozimy.
Uwagi
Do kupienia są także kasztany już obgotowane, jeśli na takie się zdecydujemy to pomijamy pierwszy krok. Z przepisu otrzymamy 3 słoiczki kremu z kasztanów o pojemności 300 ml.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!