pelniasmakow-banner

Krem z kasztanów


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe


Dzisiaj zapraszamy na rewelacyjny jesienny przepis! Krem z kasztanów smakuje wyśmienicie jako krem do tortów, ale sprawdzi się również do kanapek 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie Gotowanie Gotowe
10 min 25 min 35 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 25 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
6

  • jadalne kasztany - 500 g

  • mleko - 500 ml

  • cukier - 5 łyżek

  • esencja waniliowa - 1 łyżeczka

PRZYGOTOWANIE

Kasztany nacinamy na kształt krzyża i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie je odcedzamy i obieramy ze skorupek.

W garnku umieszczamy mleko, cukier, esencje waniliową, kasztany i gotujemy ma małym ogniu około 10-15 minut.

Gdy mleko się zredukuje, całość odstawiamy do ostudzenia, a następnie blendujemy na gładką masę.

Próbujemy krem z kasztanów i w razie potrzeby dosładzamy.

Krem z kasztanów przechowujemy w lodówce, lub mrozimy.

Uwagi

Do kupienia są także kasztany już obgotowane, jeśli na takie się zdecydujemy to pomijamy pierwszy krok. Z przepisu otrzymamy 3 słoiczki kremu z kasztanów o pojemności 300 ml.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.