Krem z kasztanów


x

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe


Dzisiaj zapraszamy na rewelacyjny jesienny przepis! Krem z kasztanów smakuje wyśmienicie jako krem do tortów, ale sprawdzi się również do kanapek 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
10 min 25 min 35 min
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 25 min
Gotowe 35 min

SKŁADNIKI:

Porcje
6

  • jadalne kasztany - 500 g

  • mleko - 500 ml

  • cukier - 5 łyżek

  • esencja waniliowa - 1 łyżeczka

PRZYGOTOWANIE

Kasztany nacinamy na kształt krzyża i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie je odcedzamy i obieramy ze skorupek.

W garnku umieszczamy mleko, cukier, esencje waniliową, kasztany i gotujemy ma małym ogniu około 10-15 minut.

Gdy mleko się zredukuje, całość odstawiamy do ostudzenia, a następnie blendujemy na gładką masę.

Próbujemy krem z kasztanów i w razie potrzeby dosładzamy.

Krem z kasztanów przechowujemy w lodówce, lub mrozimy.

Uwagi

Do kupienia są także kasztany już obgotowane, jeśli na takie się zdecydujemy to pomijamy pierwszy krok. Z przepisu otrzymamy 3 słoiczki kremu z kasztanów o pojemności 300 ml.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.