Najlepsza pasta jajeczna


x

Łatwy

Tani

Bezglutenowe


Najlepsza pasta jajeczna ze świeżym pieczywem to pomysł na pyszne i szybkie śniadanko 🙂 Macie ochotę na taką kanapeczkę?

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Gotowanie Gotowe
5 min 10 min 15 min
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 10 min
Gotowe 15 min

SKŁADNIKI:

Porcje
2

  • jajka - 4 sztuki

  • majonez - 1 1/2 łyżki

  • śmietana 18% - 1 łyżeczka

  • musztarda - 1/2 łyżeczki

  • starty ser żółty - 50 g

  • sól

  • pieprz

  • szczypiorek, cebula do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Jajka gotujemy 8-10 minut na twardo.

Ostudzone jajka drobno siekamy i mieszamy z majonezem, śmietaną, musztardą i żółtym serem.

Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Pasta jajeczna powinna być podawana ze świeżym pieczywem i przyozdobiona szczypiorkiem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.