Puszyste racuchy z jabłkami
 
                Łatwy
 
                Tani
Puszyste racuchy z jabłkami sprawdzą się idealnie na podwieczorek, a także słodkie śniadanie! Danie niby proste, klasyczne, ale smak zawsze fenomenalny 🙂
|  |   0 z 5 (0 głosów) | |
|   0 z 5 (0 głosów) | ||
|   | Przygotowanie | 
| 20 min | 
|  | |
| Przygotowanie | 20 min | 
SKŁADNIKI:
|   | Porcje | 
| 4 | 
- jajko - 1 sztuka 
- brązowy cukier - 5 łyżeczek 
- mąka pszenna - 2 szklanki 
- mleko - 1 szklanka 
- proszek do pieczenia - 2 łyżeczki 
- jabłka - 2 sztuki 
- cynamon (opcjonalnie) - 1 szczypta 
- esencja waniliowa - 3 kropelki 
Dodatkowo:
- olej do smażenia 
- cukier puder do oprószenia 
PRZYGOTOWANIE
W misie miksera ubijamy jajko z cukrem.
Gdy otrzymamy puszystą masę dodajemy na zmianę mąkę, proszek do pieczenia i mleko oraz na koniec (jeśli się zdecydujemy) – szczyptę cynamonu i esencje waniliową.
Nie miksujemy za długo, gdy składniki się połączą wyłączamy mikser.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z masą na racuchy.
Na patelni rozgrzewamy olej, małą chochelką nabieramy porcje ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Gotowe puszyste racuchy z jabłkami podajemy oprószone cukrem pudrem.
Podziel się swoją opinią!
1 komentarz
Pokaż komentarz
 
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!
 
    




 
         
                
             
                
             
            