Puszyste racuchy z jabłkami


x

Łatwy

Tani


Puszyste racuchy z jabłkami sprawdzą się idealnie na podwieczorek, a także słodkie śniadanie! Danie niby proste, klasyczne, ale smak zawsze fenomenalny 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
20 min
Przygotowanie 20 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • jajko - 1 sztuka

  • brązowy cukier - 5 łyżeczek

  • mąka pszenna - 2 szklanki

  • mleko - 1 szklanka

  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

  • jabłka - 2 sztuki

  • cynamon (opcjonalnie) - 1 szczypta

  • esencja waniliowa - 3 kropelki

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

  • cukier puder do oprószenia

PRZYGOTOWANIE

W misie miksera ubijamy jajko z cukrem.

Gdy otrzymamy puszystą masę dodajemy na zmianę mąkę, proszek do pieczenia i mleko oraz na koniec (jeśli się zdecydujemy) – szczyptę cynamonu i esencje waniliową.

Nie miksujemy za długo, gdy składniki się połączą wyłączamy mikser.

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z masą na racuchy.

Na patelni rozgrzewamy olej, małą chochelką nabieramy porcje ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron.

Gotowe puszyste racuchy z jabłkami podajemy oprószone cukrem pudrem.


Podziel się swoją opinią!

1 komentarz

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Joanna 4 lata temu
Beznadziejny przepis racuchy wyszły jak kluchy
1    Odpowiedz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.