Prosta zupa czosnkowa z grzankami

Łatwy

Tani

Bez jajek
Jeśli zostało Wam trochę rosołu z niedzielnego obiadu, nie chcecie go marnować, a perspektywa gotowania po raz kolejny pomidorowej Was nie przekonuje to mamy rozwiązanie – szybka i prosta zupa czosnkowa z grzankami 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Gotowanie | Gotowe |
5 min | 15 min | 20 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
Gotowanie | 15 min |
Gotowe | 20 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
aromatyczny rosół - 2 l
czosnek (ząbki) - 6 sztuk
grzanki lub chleb na grzanki
ser żółty
oliwa z oliwek
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę/posiekać.
W większym garnku rozgrzać oliwę i smażyć czosnek. Gdy czosnek się zarumieni, wlewamy rosół i czekamy aż się zagotuje. Doprawiamy pieprzem.
Trzemy na tarce ser żółty, bądź kroimy w kostkę plastry.
Jeśli nie mamy gotowych grzanek to kroimy chleb w kostkę i wsadzamy go do piekarnika ustawionego na 200 stopni i czekamy, aż się zarumieni.
Prosta zupa czosnkowa powinna być podawana z grzankami i posypana żółtym serem.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!