Figi nadziewane serem
Łatwy
Przystępny
Bezglutenowe
Bez jajek
Szybka, efektowna i pyszna przystawka? To zdecydowanie figi nadziewane serem! Zapraszamy do spróbowania bo naprawdę warto 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
10 min |
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
figi (świeże) - 4 sztuki
ser kozi pleśniowy (może być w dwóch smakach) - 50 g
gęsty ocet balsamiczny - 1 1/2 łyżki
mięta (listki) - 8 sztuk
PRZYGOTOWANIE
Figi nacinamy na pół (mniej więcej do połowy) i nadziewamy kawałeczkami sera koziego. Dekorujemy listkami mięty.
Figi nadziewane serem serwujemy na occie balsamicznym.
Uwagi
Jeśli wolimy przystawkę na ciepło to możemy także figi nadziewane serem zapiec w 200 stopniach (około 8-10 minut). Dekorujemy je miętą i octem balsamicznym po wyciągnięciu z piekarnika.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!