pelniasmakow-banner

Figi nadziewane serem


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Szybka, efektowna i pyszna przystawka? To zdecydowanie figi nadziewane serem! Zapraszamy do spróbowania bo naprawdę warto 🙂

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
2

  • figi (świeże) - 4 sztuki

  • ser kozi pleśniowy (może być w dwóch smakach) - 50 g

  • gęsty ocet balsamiczny - 1 1/2 łyżki

  • mięta (listki) - 8 sztuk

PRZYGOTOWANIE

Figi nacinamy na pół (mniej więcej do połowy) i nadziewamy kawałeczkami sera koziego. Dekorujemy listkami mięty.

Figi nadziewane serem serwujemy na occie balsamicznym.

Uwagi

Jeśli wolimy przystawkę na ciepło to możemy także figi nadziewane serem zapiec w 200 stopniach (około 8-10 minut). Dekorujemy je miętą i octem balsamicznym po wyciągnięciu z piekarnika.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.