Figi nadziewane serem

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe

Bez jajek
Szybka, efektowna i pyszna przystawka? To zdecydowanie figi nadziewane serem! Zapraszamy do spróbowania bo naprawdę warto 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
figi (świeże) - 4 sztuki
ser kozi pleśniowy (może być w dwóch smakach) - 50 g
gęsty ocet balsamiczny - 1 1/2 łyżki
mięta (listki) - 8 sztuk
PRZYGOTOWANIE
Figi nacinamy na pół (mniej więcej do połowy) i nadziewamy kawałeczkami sera koziego. Dekorujemy listkami mięty.
Figi nadziewane serem serwujemy na occie balsamicznym.
Uwagi
Jeśli wolimy przystawkę na ciepło to możemy także figi nadziewane serem zapiec w 200 stopniach (około 8-10 minut). Dekorujemy je miętą i octem balsamicznym po wyciągnięciu z piekarnika.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!