Ciasteczka owsiane z 2 składników
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Dzisiaj będzie prosto, szybko, smacznie i przede wszystkim zdrowo 🙂 Zapraszamy na ciasteczka owsiane z 2 składników, które sprawdzą się dla wegan, wegetarian jak i osób z nietolerancją mleka, jajek czy glutenu (w tym jednak przypadku warto się upewnić czy owies był izolowany od innych zbóż)!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe | |
5 min | 15 min | 20 min |
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 15 min |
Gotowe | 20 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
5 |
banan (mocno dojrzały) - 1 sztuka
płatki owsiane - 1/2 szklanki
Opcjonalnie:
suszona żurawina, rodzynki, pestki, orzechy, czekolada
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
W misce rozgniatamy banana, dodajemy płatki owsiane i opcjonalnie dodatki. Całość dokładnie mieszamy.
Ciasteczka owsiane wykładamy na papier. Staramy się aby je spłaszczyć, a dokładniej aby nie robić kulek, tylko płaskie ciastka.
Ciasteczka owsiane pieczemy 15 minut, jeśli jednak używamy funkcji termoobieg to musimy zacząć je obserwować chwilę wcześniej i w razie potrzeby wyciągnąć, aby się nie przypaliły.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!