Fit popcorn

Łatwy

Tani

Bezglutenowe

Bez jajek
Jeśli popcorn kojarzy Ci się z bardzo niezdrową, tłustą przekąską to nic bardziej mylnego – zapraszamy na fit popcorn 🙂 Pół łyżeczki masła ma tylko 37 kacl!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
5 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
3 |
ziarenka kukurydzy na popcorn - 1 szklanka
masło/olej kokosowy - 1/2 łyżeczki
sól/inne przyprawy
PRZYGOTOWANIE
W garnku teflonowym z grubym dnem rozgrzewamy masło lub olej kokosowy.
Wsypujemy ziarna kukurydzy, tak aby pokrywały dno, ale nie nachodziły na siebie wzajemnie.
Oprószamy solą lub innymi przyprawami i potrząsamy garnkiem, aby każde ziarenko było pokryte tłuszczem.
Kukurydzę przykrywamy pokrywką i rozgrzewamy mocno palnik.
Gdy popcorn zacznie strzelać unosimy garnek na wysokość 7-8 cm. Czekamy, aż ziarenka wystrzelą.
Fit popcorn doprawiamy w razie potrzeby przed podaniem.
Uwagi
Mając dobry garnek teflonowy możemy próbować zrobić popcorn całkowicie bez tłuszczu lub z jeszcze mniejszą ilością!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!