Naleśniki bezglutenowe
Łatwy
Przystępny
Bez nabiału
Bezglutenowe
Dzisiaj zapraszamy na pyszne naleśniki dla osób, które nie mogą spożywać glutenu ani mleka zwierzęcego! Naleśniki bezglutenowe wychodzą miękkie, delikatnie chrupiące i niczym nie ustępują tradycyjnym – polecamy spróbować 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
30 min |
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
11 |
mąka bezglutenowa (uniwersalna) - 1 szklanka
mleko roślinne - 2 szklanki
jajka (L) - 3 sztuki
cukier - 2 łyżeczki
olej - 3 łyżeczki
sól - 1 szczypta
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
W głębszej misce umieszczamy jajka, mleko, olej i wszystko ubijamy trzepaczką (lub widelcem) do połączenia składników.
Następnie dodajemy mąkę, cukier, sól.
Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być gładkie i lejące.
Na patelni mocno rozgrzewamy olej.
Nabieramy chochelką trochę ciasta, rozlewamy je cienko na całej powierzchni patelni i smażymy naleśnika z obu stron na złoty kolor.
Gotowe naleśniki bezglutenowe serwujemy z ulubionymi dodatkami!
Uwagi
Jeśli mamy patelnię z nieprzywierającym dnem to przed każdym kolejnym naleśnikiem już nie dajemy oleju!
Podziel się swoją opinią!
1 komentarz
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!