Naleśniki bezglutenowe


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału

Bezglutenowe


Dzisiaj zapraszamy na pyszne naleśniki dla osób, które nie mogą spożywać glutenu ani mleka zwierzęcego! Naleśniki bezglutenowe wychodzą miękkie, delikatnie chrupiące i niczym nie ustępują tradycyjnym – polecamy spróbować 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
11

  • mąka bezglutenowa (uniwersalna) - 1 szklanka

  • mleko roślinne - 2 szklanki

  • jajka (L) - 3 sztuki

  • cukier - 2 łyżeczki

  • olej - 3 łyżeczki

  • sól - 1 szczypta

  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE

W głębszej misce umieszczamy jajka, mleko, olej i wszystko ubijamy trzepaczką (lub widelcem) do połączenia składników.

Następnie dodajemy mąkę, cukier, sól.

Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być gładkie i lejące.

Na patelni mocno rozgrzewamy olej.

Nabieramy chochelką trochę ciasta, rozlewamy je cienko na całej powierzchni patelni i smażymy naleśnika z obu stron na złoty kolor.

Gotowe naleśniki bezglutenowe serwujemy z ulubionymi dodatkami!

Uwagi

Jeśli mamy patelnię z nieprzywierającym dnem to przed każdym kolejnym naleśnikiem już nie dajemy oleju!


Podziel się swoją opinią!

1 komentarz

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Chester 1 miesiąc temu
BEZGLUTENOWE?????????????/!!!!!!!!
      Odpowiedz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.