Zapiekany kogel mogel z 3 składników

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe
Kogel mogel kojarzy chyba każdy, głównie z dzieciństwem. Dzisiaj zapraszamy Was na sentymentalną podróż, ale w zmienionej odsłonie, a dokładnie na zapiekany kogel mogel z owocami 🙂
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
5 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
żółtka jajka - 4 sztuki
brązowy cukier - 4 łyżki
ulubione owoce (np. maliny, brzoskwinie, borówki, banany)
PRZYGOTOWANIE
Żółtka ubijamy z cukrem na jasną, puszystą masę (najlepiej za pomocą miksera, ale możemy zrobić to też tradycyjnie, ucierając kogel mogel łyżką).
Owoce np. brzoskwinie pokrojone w plasterki, maliny układamy w naczyniu żaroodpornym (ramekinie) i zalewamy koglem moglem.
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni.
Kogel mogel z owocami zapiekamy 10 minut.
Po wyjęciu dekorujemy wedle uznania.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!