Ciasto brzoskwiniowe w 10 minut


x

Łatwy

Tani

Bez nabiału


Błyskawiczne wypieki to jedne z tych, które uwielbiamy najbardziej! Dzisiaj zapraszamy na ciasto brzoskwiniowe w 10 minut 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 45 min 55 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 45 min
Gotowe 55 min

SKŁADNIKI:

Porcje
10

  • jajka - 4 sztuki

  • mąka pszenna - 1 szklanka

  • drobny cukier - 1 szklanka

  • mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki

  • proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki

  • olej - 1/3 szklanki

  • brzoskwinie (mogą być z zalewy) - 4 sztuki

  • esencja waniliowa - 1/2 łyżeczki

  • cukier puder do oprószenia

PRZYGOTOWANIE

Brzoskwinie kroimy na grubsze plastry.

Jajka ubijamy na pulchną masę, następnie powoli dodajemy cukier i esencję waniliową.

Gdy składniki się połączą dolewamy olej.

Mąki i proszek do pieczenie przesiewamy i dodajemy do ciasta, cały czas miksując.

Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem lub smarujemy tłuszczem. Wylewamy ciasto i układamy owoce.

Ciasto brzoskwiniowe pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone, jeśli nie to dopiekamy.

Gdy ciasto brzoskwiniowe ostygnie to posypujemy je cukrem pudrem.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.