Placki kimchi


x

Łatwy

Przystępny

Bez nabiału


Placki kimchi to koreańska potrawa, która jest orientalna w smaku i naprawdę pyszna! A przy okazji to ciekawa odmiana dla naszych placków ziemniaczanych 🙂

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie
30 min
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

Porcje
4

  • kiszone warzywa kimchi - 1 1/2 szklanki

  • mąka pszenna - 1 1/2 szklanki

  • jajka - 2 sztuki

  • sok kimchi - 2 łyżki

  • sos sojowy - 2 łyżki

  • woda gazowana - 1/2 szklanki

  • starty imbir - 2 łyżeczki

  • sezam - 2 łyżeczki

  • szczypiorek - 1 garść

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE

Sezam prażymy na suchej patelni na złoty kolor. Szczypior siekamy lub kroimy wzdłuż na paseczki.

Wszystkie składniki na placki kimchi umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a jeśli mamy ochotę to także sosem sojowym.

Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placki na złoty kolor z obu stron.

Placki kimchi najlepiej smakują podawane z orientalnymi sosami!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.