pelniasmakow-banner

Placki kimchi


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Przystępny

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału


Placki kimchi to koreańska potrawa, która jest orientalna w smaku i naprawdę pyszna! A przy okazji to ciekawa odmiana dla naszych placków ziemniaczanych 🙂

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

Pełnia Smaków - preloader

5 z 5 (1 głos)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
30 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 30 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • kiszone warzywa kimchi - 1 1/2 szklanki

  • mąka pszenna - 1 1/2 szklanki

  • jajka - 2 sztuki

  • sok kimchi - 2 łyżki

  • sos sojowy - 2 łyżki

  • woda gazowana - 1/2 szklanki

  • starty imbir - 2 łyżeczki

  • sezam - 2 łyżeczki

  • szczypiorek - 1 garść

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE

Sezam prażymy na suchej patelni na złoty kolor. Szczypior siekamy lub kroimy wzdłuż na paseczki.

Wszystkie składniki na placki kimchi umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a jeśli mamy ochotę to także sosem sojowym.

Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placki na złoty kolor z obu stron.

Placki kimchi najlepiej smakują podawane z orientalnymi sosami!


Podziel się swoją opinią!

1 komentarz

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader
comment avatar - Pełnia Smaków
Magdalena 4 lata temu
Pysznie, szybko i pikantnie. Idealne na ciepłą kolację :)
      Odpowiedz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.