Placki kimchi
Łatwy
Przystępny
Bez nabiału
Placki kimchi to koreańska potrawa, która jest orientalna w smaku i naprawdę pyszna! A przy okazji to ciekawa odmiana dla naszych placków ziemniaczanych 🙂
|
5 z 5 (1 głos) |
|
5 z 5 (1 głos) |
Przygotowanie | |
30 min |
Przygotowanie | 30 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
kiszone warzywa kimchi - 1 1/2 szklanki
mąka pszenna - 1 1/2 szklanki
jajka - 2 sztuki
sok kimchi - 2 łyżki
sos sojowy - 2 łyżki
woda gazowana - 1/2 szklanki
starty imbir - 2 łyżeczki
sezam - 2 łyżeczki
szczypiorek - 1 garść
sól
pieprz
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Sezam prażymy na suchej patelni na złoty kolor. Szczypior siekamy lub kroimy wzdłuż na paseczki.
Wszystkie składniki na placki kimchi umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a jeśli mamy ochotę to także sosem sojowym.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy placki na złoty kolor z obu stron.
Placki kimchi najlepiej smakują podawane z orientalnymi sosami!
Podziel się swoją opinią!
1 komentarz
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!