Bezglutenowe brownie w 3 minuty
Łatwy
Tani
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Bezglutenowe brownie z aromatem pomarańczy to super propozycja dla osób zabieganych, a mających ochotę na coś pysznego 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
3 min |
Przygotowanie | 3 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
mąka bezglutenowa - 4 łyżki
cukier - 2 1/2 łyżki
olej - 2 łyżki
kakao - 2 łyżki
mleko roślinne - 4 łyżki
starta skórka z pomarańczy - 1/2 łyżeczki
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w miseczce. Jeśli ciasto będzie bardzo suche możemy dodać odrobinę więcej mleka.
Powstałą masę wyrównujemy w miseczce i wstawiamy do kuchenki mikrofalowej na 2 minuty (800W).
Bezglutenowe brownie obkrawamy w miseczce i robimy „babkę”.
Ciastko oprószamy opcjonalnie cukrem pudrem, kroimy na pół i podajemy na ciepło lub zimno.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!