Sos pomidorowy
Łatwy
Tani
Bezglutenowe
Bez jajek
Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się do dań mięsnych oraz np. nadziewanej cukinii!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
10 min |
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
4 |
cebula - 1 sztuka
śmietana (18%) - 200 g
przecier pomidorowy - 4 łyżeczki
ząbki czosnku - 1 sztuka
sok z cytryny
olej rzepakowy
suszona bazylia
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Gdy cebula będzie rumiana wlewamy śmietanę, cały czas mieszając.
Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię, wyciśnięty przez praskę czosnek i zakwaszamy cytryną ( w zależności od upodobań).
Sos pomidorowy powinien mieć kremową konsystencję.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!