pelniasmakow-banner

Sos pomidorowy


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Tani

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się do dań mięsnych oraz np. nadziewanej cukinii!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • cebula - 1 sztuka

  • śmietana (18%) - 200 g

  • przecier pomidorowy - 4 łyżeczki

  • ząbki czosnku - 1 sztuka

  • sok z cytryny

  • olej rzepakowy

  • suszona bazylia

  • sól

  • pieprz

PRZYGOTOWANIE

Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Gdy cebula będzie rumiana wlewamy śmietanę, cały czas mieszając.

Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię, wyciśnięty przez praskę czosnek i zakwaszamy cytryną ( w zależności od upodobań).

Sos pomidorowy powinien mieć kremową konsystencję.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.