Sok na grypę

Łatwy

Tani

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Sok na grypę i przeziębienie zawierający naturalny antybiotyk to świetna propozycja, która wzmocni organizm – polecamy 🙂 A z uwagi na pandemię koronawirusa dbanie o odporność to podstawa!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
5 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
marchewka - 6 sztuk
pomarańcza - 1 sztuka
grejpfrut - 1 sztuka
cytryna - 1 sztuka
czosnek (ząbki) - 2 sztuki
świeży imbir (starty) - 2 łyżeczki
kurkuma - 1 łyżeczka
pieprz - 1 szczypta
miód - 2 łyżki
oliwa z oliwek - 1/2 łyżeczki
PRZYGOTOWANIE
Czosnek, marchewki, pomarańczę, cytrynę, grejpfruta obieramy i wrzucamy do wyciskarki.
Do soku dodajemy kurkumę i pieprz (nie pomijamy go, ponieważ on zwiększa przyswajalność kurkuminy) oraz oliwę z oliwek (tłuszcz zwiększa przyswajanie witamin).
Sok na grypę dosładzamy miodem (możemy dać do trochę mniej i dosładzać wg preferencji).
Sok na grypę możemy przechowywać w lodówce 1 dzień.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!