Omlet z tapioki
Łatwy
Tani
Bezglutenowe
Jeśli nie możesz spożywać glutenu, a uwielbiasz omlety to polecamy omlet z tapioki! Robi się go banalnie prosto, a smakiem w ogóle nie ustępuje tradycyjnemu!
|
5 z 5 (1 głos) |
|
5 z 5 (1 głos) |
Przygotowanie | |
10 min |
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
1 |
mąka z tapioki - 2 łyżki
jajka - 2 sztuki
jogurt naturalny - 2 łyżki
soda oczyszczona - 1/4 łyżeczki
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wylewamy na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Jeśli nie mamy dobrej patelni teflonowej to smażymy na maśle lub oleju rzepakowym!
Do masy jajecznej na omlet z tapioki możemy dodać także ulubione dodatki np. szynkę, paprykę, pietruszkę.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!