Fit ciasto czekoladowe

Łatwy

Przystępny

Bezglutenowe
Fit ciasto czekoladowe to doskonała propozycja dla osób na diecie, które mają ochotę na coś słodkiego, pysznego ale nie bardzo kalorycznego! A co najważniejsze to dietetyczne brownie robi się tylko 5 minut 😉
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie | Pieczenie | Gotowe |
5 min | 30 min | 35 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 5 min |
Pieczenie | 30 min |
Gotowe | 35 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
5 |
jajko - 1 sztuka
płatki owsiane górskie - 1/2 szklanki
gorzkie kakao - 1/2 szklanki
mleko - 1/4 szklanki
jogurt grecki (0% tłuszczu) - 3/4 szklanki
ksylitol - 1/2 szklanki
olejek pomarańczowy lub miętowy - 1/4 łyżeczki
sól - 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę (możemy to zrobić w blenderze do smoothie) i przekładamy do sylikonowej foremki lub małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i pieczemy dietetyczne brownie przez 30 minut.
Gotowe fit ciasto czekoladowe możemy podawać oprószone cukrem pudrem z ksylitolu lub z musem z owoców!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!