Domowa nutella z awokado

Łatwy

Drogi

Bez nabiału

Bezglutenowe

Bez jajek
Domowa nutella z awokado to świetny zamiennik dla kremu czekoladowego ze sklepu! Przygotowuje się ją w kilka chwil, jest pyszna, mniej kaloryczna i przede wszystkim pełna witamin oraz zdrowa 🙂 A dodatkowo sprawdzi się dla osób z nietolerancją glutenu i mleka!
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
|
![]() 0 z 5 (0 głosów) |
![]() |
Przygotowanie |
10 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
4 |
awokado - 2 sztuki
dojrzałe banany - 2 sztuki
kakao - 2 łyżki
masło orzechowe - 1 łyżka
miód - 1 łyżka
orzechy laskowe - 1 garść
PRZYGOTOWANIE
Orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni do zarumienienia (na małym ogniu, często mieszając).
Banany i awokado obieramy, z awokado usuwamy pestkę.
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, próbujemy i w razie potrzeby dosładzamy lub dodajemy więcej kakao.
Domowa nutella z awokado najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do naleśników i deserów!
Uwagi
Krem czekoladowy powinien być przechowywany w słoiku w lodówce. Zachowuje świeżość około 5 dni.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!