pelniasmakow-banner

Domowa nutella z awokado


x
difficult icon - Pełnia Smaków

Łatwy

cost icon - Pełnia Smaków

Drogi

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez nabiału

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bezglutenowe

intolerance icon - Pełnia Smaków

Bez jajek


Domowa nutella z awokado to świetny zamiennik dla kremu czekoladowego ze sklepu! Przygotowuje się ją w kilka chwil, jest pyszna, mniej kaloryczna i przede wszystkim pełna witamin oraz zdrowa 🙂 A dodatkowo sprawdzi się dla osób z nietolerancją glutenu i mleka!

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

Pełnia Smaków - preloader

0 z 5 (0 głosów)

time icon - Pełnia Smaków Przygotowanie
10 min
time icon - Pełnia Smaków
Przygotowanie 10 min

SKŁADNIKI:

servings icon - Pełnia Smaków Porcje
4

  • awokado - 2 sztuki

  • dojrzałe banany - 2 sztuki

  • kakao - 2 łyżki

  • masło orzechowe - 1 łyżka

  • miód - 1 łyżka

  • orzechy laskowe - 1 garść

PRZYGOTOWANIE

Orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni do zarumienienia (na małym ogniu, często mieszając).

Banany i awokado obieramy, z awokado usuwamy pestkę.

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę, próbujemy i w razie potrzeby dosładzamy lub dodajemy więcej kakao.

Domowa nutella z awokado najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do naleśników i deserów!

Uwagi

Krem czekoladowy powinien być przechowywany w słoiku w lodówce. Zachowuje świeżość około 5 dni.


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

close icon | Pełnia Smaków

Zgłoś niestosowny komentarz

Pełnia Smaków - preloader

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.