Zdrowe Ferrero Rocher
Łatwy
Drogi
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez jajek
Podobno ludzie dzielą się na tych, którzy uwielbiają Rafaello i zakochanych w Ferrero Rocher. My uwielbiamy jedne i drugie! Przepis na domowe Rafaello już macie, a dzisiaj zapraszamy na zdrową wersję Ferrero Rocher 🙂
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
25 min |
Przygotowanie | 25 min |
SKŁADNIKI:
Sztuki | |
12 |
awokado (mocno dojrzałe) - 1 sztuka
orzechy laskowe (całe) - 12 sztuk
czekolada deserowa - 150 g
mąka migdałowa - 7 łyżek
cukier puder z ksylitolu/miód - 3 łyżki
mleko (może być roślinne) - 3 łyżki
orzechy laksowe - 1/2 szklanki
czekolada na polewę (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE
Czekoladę łamiemy na kostki, dodajemy mleko i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do ostygnięcia.
W misce umieszczamy obrane i pokrojone awokado, czekoladę, mąkę migdałową, cukier puder i całość blendujemy na gładką masę. Próbujemy i w razie potrzeby dosładzamy.
Z powstałej masy formujemy pralinki, umieszczając orzech laskowy w środku, następnie obtaczamy je w posiekanych pozostałych orzechach (polecamy podprażyć je na suchej patelni).
Jeśli lubimy dużo czekolady to każdą czekoladkę możemy zanurzyć w polewie czekoladowej.
Tak przygotowane Ferrero Rocher odkładamy na 2-3h do lodówki.
Uwagi
Jeśli masa na pralinki ciężko się formuje możemy dodać odrobinę więcej mąki migdałowej!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!