Maślane ciasteczka ze szprycy


x

Łatwy

Tani


Maślane ciasteczka wyciskane ze szprycy to nasz ostatni HIT! Robi je się bardzo szybko, a smakują wyśmienicie!

0 z 5 (0 głosów)

0 z 5 (0 głosów)

Przygotowanie Pieczenie Gotowe
10 min 10 min 20 min
Przygotowanie 10 min
Pieczenie 10 min
Gotowe 20 min

SKŁADNIKI:

Sztuki
25

  • mąka - 350 g

  • masło - 200 g

  • drobny cukier - 100 g

  • jajko - 1 sztuka

  • esencja waniliowa - 1/2 łyżeczki

  • czekolada deserowa (kostki) - 6 sztuk

PRZYGOTOWANIE

Czekoladę drobno siekamy.

Miękkie masło i cukier miksujemy do uzyskania jednolitej, jasnej masy.

Następnie dodajemy jajko i esencję waniliową. Miksujemy do połączenia składników.

Mąkę przesiewamy, dodajemy do masy, mieszamy.

Na samym końcu dodajemy czekoladę, mieszamy łyżka.

Masę na ciasteczka przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

Maślane ciasteczka pieczemy 10 minut, po tym czasie sprawdzamy i jeśli nie są zarumienione to dopiekamy jeszcze 2-3 minuty.

Maślane ciasteczka serwujemy z ciepłą czekoladą, herbata lub kawą!

Uwagi

Masa na ciastka będzie dosyć gęsta, więc najlepiej użyć plastikowej lub metalowej szprycy z szerszą końcówką. Jeśli jednak mamy rękaw kuchenny z folii to lepiej użyć podwójnego!


Podziel się swoją opinią!

0 komentarzy

Pokaż komentarz

Przepraszamy wystąpił błąd, spróbuj ponownie za chwile.

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!

Źródło:

Zgłoś niestosowny komentarz

Drogi Użytkowniku,
Serwis Pełnia Smaków przetwarza Twoje dane osobowe oraz używa plików cookie. Klikając przycisk „akceptuje”, pozostając na stronie oraz zamykając ten komunikat, wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności oraz zobowiązujesz się do przestrzegania Regulaminu Serwisu.