Brownie w filiżance
Łatwy
Tani
Bez jajek
Brownie w filiżance czyli przepis na błyskawiczny deser na ciepło 🙂 My je zawsze przygotowujemy z masłem orzechowym, dzięki czemu ma niebanalny smak i potrafi zachwycić gości!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
5 min |
Przygotowanie | 5 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
1 |
mąka pszenna - 3 łyżki
cukier - 3 łyżki
mleko - 3 łyżki
kakao - 2 łyżki
masło - 1 łyżka
masło orzechowe - 1/2 łyżeczki
PRZYGOTOWANIE
Masło rozpuszczamy, wlewamy do miseczki.
Następnie dodajemy mąkę, cukier, kakao, mleko i całość dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zdecydowanie za gęsta do dodajemy odrobinę mleka więcej.
W filiżance umieszczamy połowę masy na brownie, na nią nakładamy masło orzechowe i przykrywamy pozostałą częścią.
Wstawiamy do mikrofali na półtorej minuty. Po tym czasie sprawdzamy wykałaczką czy brownie jest gotowe, jeśli nie to dopiekamy.
Gotowe brownie możemy serwować oprószone cukrem pudrem z dodatkami!
Uwagi
Podany czas jest dla mikrofalówki 800W. Jeśli lubimy masło orzechowe w słodszej wersji to możemy dodać do niego odrobinę cukru pudru, jeśli słonej to szczyptę soli, rozetrzeć i wtedy przełożyć do filiżanki.
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!