Keto placuszki
Łatwy
Przystępny
Bezglutenowe
Osoby na diecie ketogenicznej, paleo (ale nie tylko) zapraszamy na pyszne keto placuszki!Przepisy niskowęglowodanowe oczywiście kojarzą nam się z osobami chcącymi zrzucić nadprogramowe kg, ale placuszki smakują naprawdę rewelacyjnie, a przy okazji są bez glutenu!
|
0 z 5 (0 głosów) |
|
0 z 5 (0 głosów) |
Przygotowanie | |
10 min |
Przygotowanie | 10 min |
SKŁADNIKI:
Porcje | |
2 |
jajka - 2 sztuki
mąka kokosowa - 2 łyżki
gęsta śmietana 36% - 2 łyżki
erytrytol (opcjonalnie) - 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1 szczypta
esencja waniliowa - 3 kropelki
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
Jajka ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy śmietanę, mąkę kokosową, erytrytol, proszek do pieczenia i esencję waniliową. Miksujemy do momentu połączenia się składników.
Na patelni rozgrzewamy mocno jedną łyżkę oleju (jeśli mamy patelnie przywierającą to więcej) i smażymy keto placuszki na złoty kolor z obu stron.
Gotowe keto placuszki serwujemy na ciepło, opcjonalnie z dodatkami np. cukrem pudrem z erytrytolu!
Podziel się swoją opinią!
0 komentarzy
Pokaż komentarz
Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!