Fit placuszki twarogowe

Łatwy

Tani
Wszystkich dbających o linię zapraszamy na fit placuszki twarogowe! Placki sprawdzą się idealnie jako deser lub śniadanie, a dzięki dużej porcji białka także po treningu :)
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
|
![]() 5 z 5 (1 głos) |
![]() |
Przygotowanie |
15 min |
![]() |
|
Przygotowanie | 15 min |
SKŁADNIKI:
![]() |
Porcje |
2 |
twaróg (najlepiej półtłusty) - 150 g
jajka - 2 sztuki
erytrol/ksylitol - 1 1/2 łyżki
esencja waniliowa - 1/2 łyżeczki
mąka (może być orkiszowa) - 3 łyżki
PRZYGOTOWANIE
Oddzielamy żółtka od białek. W misce mieszamy twaróg, erytrytol, żółtka, mąkę i esencję waniliową.
Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie, łyżką łączymy z masą serową.
Rozgrzewamy większa patelnię teflonową, nakładamy porcje ciasta na dietetyczne placki i smażymy je na rumiany kolor z obu stron.
Fit placuszki twarogowe możemy podawać z owocami, jogurtem, a także z cukrem pudrem z erytrytolu/ksylitolu.
Podziel się swoją opinią!
1 komentarz
Pokaż komentarz

Podana treść jest wulgarna. Prosimy, zmień ją!
